Hvordan laver du commissioning i praksis


Onsdag den 16. juni 2021 havde jeg fornøjelsen af at være indlægsholder på Energiforum Danmarks morgen-webinar.

Emnet for indlægget var: Commissioning i praksis - samme titel som min bog omkring commissioning.

Jeg er stadig af den opfattelse, at commissioning processen skal udføres on-site og være en supportproces, hvor alle aktører drager en fordel af processen. Derfor var min agenda for dagen også:

Agenda
  • Introduktion til commissioning i Danmark
  • Hvad giver commissioning af værdi?
  • Commissioning i praksis
  • Bæredygtighed, Funktionsafprøvning, Maskinsikkerhed ... og Commissioning
  • Opsamling og spørgsmål

Giver commissioning værdi

Det hurtige svar er ja, men på kurset gennemgik vi også flere cost-benefit rapporter, hvor værdien af commissioning var lavet om til DKK. Heriblandt kiggede vi også ind i Københavns Lufthavns besparelser ved brugen af commissioning.

En anden ting som vi også snakkede en del om var BR18's funktionsafprøvninger - for hvad er det? Det er ikke commissioning, nok mere kvalitetssikring. Men selvom det ikke er direkte commissioning, så er det en aktivitet, der skal inkluderes i vores commissioning proces.


Webinar og Cx

Det er altid spændende at afholde foredrag online, når man ikke kan se kursisterne. I løbet af COVID-19 tiden har jeg prøvet det i flere forskellige formater, og ved Energiforum Danmark blev platformen Demio benyttet - og det fungerede rigtig godt!

Nedenfor er der et par billeder, som viser stemningen fra foredrageslokalet :)

Energiforum Danmark og commissioning del 2
Energiforum Danmark og commissioning del 1

Bogen omkring commissioning

Selvom webinaret foregik online var der plads til et par konkurrencer - og præmien fulgte i tråd med emnet: Guide til commissioning i praksis.

Jeg er selvfølgelig lidt farvet omkring bogen, men den gennemgår samme emner, som vi kom igennem på kurset, dog med mange flere eksempler. For hvordan håndterer man testoversigten? Funktionsafprøvninger? Hvordan udfører du test?


Energiforum Danmark

Tak til Energiforum Danmark for et rigtig fint webinar og fin intro af mig:

Indlægsholderen, Thomas Toftgaard Jarløv, har mange års erfaring med commissioning, har været medforfatter på den danske commissioning standard, DS3090, er indehaver af flere Cx certificeringer, QCxP, CxM, CxAP, og forfatter til den danske bog om commissioning, ”Guide til commissioning i praksis”.


Thomas T. Jarløv
CEO, CxPlanner
ttj@cxplanner.com